Είστε εδώ

Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Κινηματογράφου, "Βιβλιοθήκη Παύλος Πανταζής", στεγάζεται στο κτίριο του τμήματος Ικονίου 1, Σταυρούπολη (2ος όροφος) και αποτελεί μία από τις περιφερειακές τμηματικές βιβλιοθήκες του συστήματος «Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης» του ΑΠΘ.

Στο χώρο αυτό υπάρχει αναγνωστήριο 14 θέσεων, ένα φωτοαντιγραφικό μηχάνημα για τις ανάγκες των χρηστών χωρίς καρτοδέκτη, αλλά με χρέωση ανά σελίδα (0,05 €) και μια τηλεόραση και DVD player για προβολή ταινιών σε ολιγομελείς ομάδες.

Η συλλογή της αποτελείται από περίπου 3500 χιλιάδες τόμους βιβλίων διαθέσιμα προς αναζήτηση από  http://search.lib.auth.gr/ , συνολικά  πάνω από 2000 τίτλους ταινιών μυθοπλασίας, μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, animation ελλήνων και ξένων δημιουργών, διαθέσιμα μόνο στους φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς) και καθηγητές του τμήματος για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Επίσης τίτλους ελληνικών και ξένων περιοδικών που άπτονται των ενδιαφερόντων του τμήματος καθώς και μια μικρή συλλογή CD μουσικής. Τέλος περιλαμβάνει και αρχείο πτυχιακών και ερευνητικών εργασιών των προπτυχιακών φοιτητών καθώς και αρχείο μεταπτυχιακών εργασιών και διδακτορικών διατριβών του τμήματος.

Η βιβλιοθήκη είναι δανειστική και εξυπηρετεί πέρα από τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και χρήστες που ενδιαφέρονται για το αντικείμενο της. Ακολουθούνται οι κανόνες δανεισμού και κυκλοφορίας υλικού όπως έχουν οριστεί από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ https://bit.ly/3bk17DL .  

Παρέχονται όλες οι υπηρεσίες που διατίθενται μέσω της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ και βάση του κανονισμού λειτουργίας https://www.lib.auth.gr/node/167/ , είτε από τους εργαζόμενους της βιβλιοθήκης είτε από αυτούς της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ανάλογα με την υπηρεσία.

Το ωράριο της Βιβλιοθήκης για τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 είναι

Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη 09:00 – 20:00

Τρίτη και Παρασκευή 09:00 – 17:00

Για τις περιόδους αργιών και διακοπών παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη βιβλιοθήκη.

 

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

filmlibrary@film.auth.gr

Ταχυδρομική Διεύθυνση

Ικονίου 1, 56430 Σταυρούπολη

Τηλέφωνο επικοινωνίας

2310 990520

 

Πολιτική Ποιότητας

e- ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

Οδηγός Σπουδών

 

Πρακτική Άσκηση

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Κινηματογράφου, Θεσσαλονίκη
Κτίριο Διοίκησης, Ισόγειο, Γραφείο 11, T.K. 541 24