Είστε εδώ

Λειτουργία Τμήματος κατά τη διάρκεια των Φεστιβάλ

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (www.filmfestival.gr) είναι ένας ιστορικός θεσμός της πόλης με υψηλό κύρος και ένας χώρος παρουσίασης της παγκόσμιας πρωτοπορίας τόσο στον κινηματογράφο μυθοπλασίας, όσο και στο ντοκιμαντέρ. Οι προβολές ταινιών του κύριου προγράμματος και των επί μέρους τμημάτων, τα αφιερώματα, οι ρετροσπεκτίβες, τα masterclasses, τα εργαστήρια κ.λπ δίνουν μία μοναδική ευκαιρία στους φοιτητές του τμήματος να βρεθούν για δύο φορές το χρόνο στο επίκεντρο του διεθνούς κινηματογραφικού γίγνεσθαι, να γνωρίσουν το έργο σημαντικών δημιουργών, αλλά και τους ίδιους από κοντά και να εκτεθούν σε μία πληθώρα ερεθισμάτων εξαιρετικά γόνιμων για την καλλιτεχνική τους συγκρότηση.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κάθε χρόνο το Νοέμβριο και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ το Μάρτιο, τα μαθήματα δεν πραγματοποιούνται στο κτίριο της Σταυρούπολης, ώστε φοιτητές και διδάσκοντες να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό αυτή τη συγκυρία η οποία εντάσσεται οργανικά στο πρόγραμμα σπουδών. Οι δύο αυτές εβδομάδες προσμετρώνται ως διδακτικές. Αν εξαιρετικοί λόγοι επιβάλλουν σε κάποιον διδάσκοντα να πραγματοποιήσει εκείνη την εβδομάδα επιπλέον αναπληρωματικό μάθημα, αυτό προγραμματίζεται σε συνεννόηση με τους φοιτητές και ανακοινώνεται έγκαιρα.

Οι φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου, ήδη από την ίδρυση του τμήματος, απολαμβάνουν το προνόμιο μιας γενναιόδωρης υποστήριξης από το φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την παροχή μίας κάρτας που εξασφαλίζει δωρεάν πρόσβαση τόσο σε προβολές στα φεστιβάλ, όσο και καθόλο το έτος στον κινηματογράφο Ολύμπιον. 

Πολιτική Ποιότητας

e- ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

Οδηγός Σπουδών

 

Πρακτική Άσκηση

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Κινηματογράφου, Θεσσαλονίκη
Κτίριο Διοίκησης, Ισόγειο, Γραφείο 11, T.K. 541 24